De här tabletterna hittades vid polisens tillslag i lägenheten i centrala Östersund Foto: Ur polisens förundersökningVisa alla (3)
Visa alla (3)

Unga tjejer hade 2000 ecstasytabletter hemma

Uppdaterad
Publicerad

Två unga kvinnor, 19 och 23 år gamla åtalas nu för att ha hanterat och förvarat 2000 ecstasytabletter i den enes bostad i Östersund.

Det hela uppdagades i början av november när polisen var på annat ärende i fastigheten. Polisen kände haschlukt i trapphuset och det var högljutt i lägenheten.

En husrannsakan gjordes i den 23-åriga kvinnans lägenhet och då hittade polisen 171 ecstasytabletter.

Vid genomgång av en av de åtalades telefoner hittades bilder med betydligt fler tabletter. En av bilderna visar ett stort antal tabletter och bilden har texten ”Kul å räkna”.

I den ene åtalades mobiltelefon fanns bilder på betydligt fler tabletter. Foto: Ur polisens förundersökning

Enligt åtalet har de båda hanterat omkring 2000 tabletter MDMA-tabletter i den ena kvinnans lägenhet. MDMA kallas i vardagligt tal för ecstasy.

23-åringen säger i förhör att de 2000 tabletterna tillhörde andra personer, som hon inte vill namnge. Hon förnekar hanteringen.

Men hon och 19-åringen åtalas för narkotikabrott för att i samförstånd förvarat och hanterat tabletterna som inte har varit för eget bruk.  En tredje kvinna i samma ålder åtalas för att ha haft en halv ecstasytablett på sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer