Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hedes ungdomsgård har varit i stängd i flera månader. Nu har den öppnat tillfälligt på dagtid, men det populära biljardbordet står nerpackat i källaren. Hör vad Filippa Jonsson och Albin Lennartsson tycker om det, och hör om var den nya ungdomsgården kommer hamna. Foto: Maria Broberg/SVT

Ungdomarna i Hede saknar sin ungdomsgård

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsgården i Sonfjällsskolan i Hede har varit stängd i flera månader på grund av den kommande renoveringen av skolan. Nu har den öppnats upp tillfälligt vissa tider på dagtid för skolans elever, men utbudet på aktiviteter är begränsat och på kvällarna är den fortfarande stängd.

Från att ha haft ett biljardbord, pingis, spel, TV och högtalare så har utbudet på ungdomsgården skalats ner till i princip två pingisbord.

– Nu när det inte finns så mycket att göra längre så är det färre som går dit, säger Albert Lennartsson i årskurs 9.

Hoppas på kvällsöppet till höstlovet

Men till höstlovet hoppas Sonfjällsskolans rektor Agnetha Ljungsparr på att de har öppnat en tillfällig lokal för ungdomsgården och kan ha öppet vissa kvällar.

– De blir ju begränsat med aktiviteter naturligtvis. Vi har köket kvar, men vi kommer inte nyttja hela lokalen, men sedan har vi faktiskt flyttat ner lite musikinstrument och har viss musikundervisning så att det kommer finnas tillgång till det också kvällstid.

Hör i klippet ovan var den nya lokalen blir och vad händer egentligen med det populära biljardbordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.