Upprustning av arenan

Publicerad

Skjutvallen flyttas, ett nytt mediacenter ska byggas och innerplan fylls ut. IBU Internationella skidskytteförbundets krav på Östersund gör att det satsas 55 miljoner på arenan.

Ombyggnationen av Skidskyttestadion i Östersund pågår förfullt. Det är stora investeringar som ska säkra upp att Östersund får behålla världscupen och möjligen även arrangera VM igen.

– Det är ju krav från IBU, vi måste tillfredsställe deras behov för att få fortsätta arrangera världscuptävlingar, säger Bengt Gryckdal projektledare Östersunds kommun.

Det kommer bli stora förändring när allt är klart på Östersunds skidskyttearena, just nu håller skjutvallen på flyttas runt 10 meter för att det nya mediacentret ska få plats inne på arenan.

Upprustningen kostar 55 miljoner kronor, där Östersunds kommun går in med nästan hälften och resten kommer ifrån tillväxtverket och regionförbundet.

Mediacentret kommer stå klart i maj/juni nästa år, men skjutvallen måste bli klar innan vintern då Östersund håller i världscupspremiären den 24 november.

– Det var IBU som flyttades den till i höst, egentligen skulle tävlingen hållts i februari så lite byggarbetsplats kommer det att vara då, säger Bengt Gryckdal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer