USA på plats vid Ragundas basketläger

Publicerad

Under veckan har tempot varit högt på Forshallen i Bispgården. Många ungdomar har under flera timmar tränat basket varje dag.

KFUM Ragunda basket har tillsammans med det amerikanska New Realease Basketball och tjugofyra-7-kyrkan i Hammarstrand, återigen anordnat ett basketläger för ungdomar.

– Det är jätteroligt när amerikanerna är här, det är en stor hjälp för oss, säger Marcela Gomez.

Vad har varit det bästa med den här veckan?

– allt måste jag säga, säger hon.

”De är otroliga”

De flesta ungdomar som SVT pratat med har spelat basket i flera år, men det finns fortfarande mycket att lära. De alla är överens om att de utvecklats mycket tack vare amerikanerna

– De här lärt mig att skjuta, passa och dribbla, säger Mina Qasemi.

Cassie Bates är en av de amerikaner som tränar ungdomarna. Hon håller inte tillbaka när hon berättar om hur basketlägret har varit under veckan. 

– Jag älskar de här barnen, de är otroliga, säger hon.

Hon är en del av New Release Basket, de åker runt till olika länder och håller i basketläger. Men utöver det spelar de så klart även en del matcher. Under fredagen kommer de att spela en match mot Östersund baskets damer i Östersund. Och på lördag kommer samma lag att spela en match på Forshallen i Bispgården klockan 12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.