Kåre Henriksson och Jon Arne Mogstad ställer ut

Utställning med stora verk

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det vernissage på utställningen med verk av den norske konstnären Jon Arne Mogstad och Östersundskonstnären Kåre Henriksson.

Jon Arne Mogstad är en av Norges mest kända konstnärer, med flera kolossalverk på offentliga platser. Han har även gjort väggmålningarna i landstingshuset i Östersund. Mogstad är konstprofessor och hade en gång i tiden Kåre Henriksson som elev.

Kåre Henriksson får äntligen för första gången ställa ut sina största tavlor i Jämtland och det är de stora ytorna i Exercishuset på Stadsdel Norr som gör det möjligt. Tillsammans med Lars Bohlin har de jobbat i en vecka med att hänga utställningen, men inte minst måla och bygga om i lokalen. Nu hänger de i alla fall där, stora målningar på ännu större väggar, med ljuset från de stora fönstren uppe vid taken

– Det här är en av Europas vackraste utställningslokaler, konstaterar en belåten Bohlin.

Utställningen visas i Exercishuset på Stadsdel Norr i en månad fram till den 5 mars.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.