Tamara Spiric seglar upp som en kandidat till att bli ny partiordförande i Vänsterpartiet. Hon har nu nominerats av två distrikt – bland annat Jämtland. Foto: SVT

V-distriktet har nominerat sin kandidat till partiordförande

Uppdaterad
Publicerad

I helgen bestämde sig länets vänsterpartister för vem de nominerar som ny partiordförande efter Jonas Sjöstedt. Svaret blev Tamara Spiric, före detta kommunalråd från Umeå.

Nooshi Dadgostar från Göteborg framstår fortfarande som den hetaste kandidaten till ordförandeposten. Inte minst eftersom hon är den enda som entydigt säger att hon vill kandiderar.

Tamara Spiric har således inte gett klartecken, men de som förordar henne hoppas att hon ställer upp när hon ser vilket stöd hon har.

– Vi förordar henne eftersom hon är kvinna och har jobbat för kvinnofrågor i Umeå. Dessutom är hon den med tydligast intresse för landsbygdsfrågor, säger Gustaf Onilsgård, distriktsordförande i Jämtland/Härjedalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.