• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en bilskrot i Boländerna, Uppsala län. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Var femte julgran stjäls

Publicerad

Det stjäls julgranar för ungefär 200 miljoner kronor i landet varje år enligt en undersökning som Skogssverige ligger bakom.

Att stjäla sin julgran verkar vara tradition för många. Faktum är att det uppskattningsvis stjäls omkring 600 000 julgranar till ett värde av ungefär 200 miljoner kronor varje år i landet, enligt en studie som Skogssverige har gjort. Om den studien är riktig betyder det att var femte julgran är stulen.

Stort mörkertal

Polisen i Luleå har hittills inte fått in en enda anmälan om stulna granar i år, och förra året gjordes endast en anmälan, men Ulf Sköld vid Luleåpolisen tror att mörkertalet är stort.

– Jag tror att det är betydligt mer vanligt förekommande än vad vi får rapporter om. Dessutom kan jag berätta att när vi har varit ute med polishelikoptern och testat olika mörkerinstrument, då har vi sett folk ute i skogen som sågat febrilt utan att de har sett oss.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer