Det finns en coronaffekt även när det gäller vedförbrukningen. Hör Andreas Dahlbergs tankar kring det i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Vedbristen: ”Folk ringer och är desperata”

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Dahlberg har ett skogsvårdsföretag med träförädling i Aspås och på vintrarna säljer de en hel del brasved. Men den här vintern tog deras lager slut i rekordfart.

De 1000 storsäckar på 1,5 kubikmeter med ved, som hade gjorts i ordning inför den här säsongen, tog slut redan innan kylan slog till på allvar. Och nu när kunderna ringer och vill köpa mer kan de bara beklaga att det är slut på torr ved. De har bara ett svar men som kanske inte värmer så gott i kylan.

– Var ute i god tid till nästa år och om du har plats, så beställ mer än du tror det går åt. Men tyvärr, i år är det slut, säger Andreas Dahlberg till SVT Jämtland.

Hör mer i klippet vad vedbristen beror på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.