Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Daoson (S), menar att ingreppen som planeras på Spikbodarnas friluftsområde är motiverade för det industrisatsningarna kan ge Östersund och Jämtland. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Viktigt steg taget mot industriområde på Spikbodarna

Publicerad

Idag beslutade Östersunds kommun att skicka ut en ny, fördjupad översiktsplan på samråd. Ett avgörande steg för att kunna gå vidare med planerna på att bygga serverhallar och växthus på Spikbodarna.

Samråd, granskning, antagande är stegen som ska tas för den nya fördjupade översiktsplanen (FÖP)för södra Östersund. I och med måndagens kommunfullmäktige är första steget inlett, nu kan allmänheten komma med åsikter.

Dokument måste harmonera

Sedan tidigare arbetar man med en detaljplan för området runt själva Spikbodarna, där man vill möjliggöra för att bygga industrier. Nu har FÖP:en som täcker ett större område, hela Odensala och Torvalla, mer långsiktig anpassats mot Spikbodarnas detaljplan.

Anpassningen av FÖP:en var nödvändig för att den inte ska strida emot det som bestäms i Spikbodarnas detaljplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.