Foto: SVT

Återremiss för Vindkraftparken i Moskogen

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Åre beslutade på torsdagen om återremiss för vindkraftsparken i Moskogen, söder om Järpen.

Det är en omdebatterad fråga och kommunfullmäktige har tidigare stoppat förslaget. Det är företaget JP Vind som ansökt om att få bygga 50 vindsnurror i Moskogen.

Kommunstyrelsen ville även denna gång stoppa etableringen, de anser att Moskogen inte är aktuell som område för storskalig utbyggnad av vindkraft.

Formaliafel

Men när frågan skulle behandlas i kommunfullmäktige på torsdagen så blev det återremiss. Anledning var ett formaliafel i punkt två.

I punkt två står det: Moskogen tas bort som område för möjlig storskalig utbyggnad av vindkraft i ”Vindkraft i Åre” det tematiska tillägget i översiktsplanen för vindkraft i Åre kommun, beslutad av kommunfullmäktige 2010-06-16 § 52, tills en ny tematisk översiktsplan för vindkraft antagits eftersom förutsättningarna gällande tekniska möjligheter och önskemål att bygga 50-75 meter högre verk än i gällande tematiska tillägg, ny information av områdets betydelse för kungsörn och ytterligare efterfrågan av olika slag på värden i en storslagen fjällmiljö i Moskogens närhet tillkommit.

Nu ska frågan återigen behandlas av kommunstyrelsen, senast i juni i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.