Pär Ola Säterhall, Affloardal Energi, är förvånad över att Krokoms kommun inte förlänger arrendeavtalet med bolaget. Foto: Maria Harning, SVT

Vindkraftsplanerna i Kaxås omvärderas

Uppdaterad
Publicerad

Samhällsbyggnadsnämnden i Krokom har beslutat att inte längre arrendera ut mark till Affloardal Energi AB. Det innebär att planerna på en vindkraftspark i Kaxåsbygden måste omvärderas. I klippet berättar Pär Ola Säterhall mer om projektet.

Pär Ola Säterhall är styrelseordförande i Affloardal Energi AB. Ett bolag som länge har arbetat för en vindkraftspark i Krokoms kommun. Ett område runt Nordbyn söder om Kaxås är utpekat i Krokoms översiktsplan som ett område möjligt för vindkraft, och sedan 2016 har Affloardal arrenderat mark av kommunen i området.

På senare tid har statliga Vattenfall intresserat sig för projektet och varit intresserade av att ta över exploateringen.

Att nu samhällsbyggnadsnämnden beslutat att inte förlänga arrendet innebär att hela projektet måste omvärderas.

– Vi måste tillsammans med Vattenfall överväga det här och bestämma en ny färdväg, säger Pär Ola Säterhall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.