Hör när Linus Flodin berätta om anledningen till varför Woolpower bygger en ny fabrik i Östersund. Foto: Leah Esmaiel/SVT

Woolpower bygger ny fabrik i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Textilföretaget Woolpower expanderar och bygger en ny fabrik i Östersund. Anledningen är att man behöver större lokaler för att kunna möta en ökad efterfrågan hos kunderna.

Den nya fabriken ska ligga i Verksmon och omfatta en yta på 10 000 kvadratmeter. Textilföretaget hyr i dag lokaler i Odenskog men de lokalerna går inte att bygga ut samtidigt som företaget har vuxit och därför investerar man nu 100 miljoner kronor i en helt ny fabrik.

– Vi har sett en ökad efterfrågan i många år och en ny fabrik är en förutsättning för att vi ska kunna möta den och växa som företag. Det känns väldigt spännande att vi kan genomföra den här satsningen i Östersund, säger Linus Flodin Vd på Woolpower.

Klart våren 2022

Satsningen innebär också att Woolpower kommer öka antalet anställda från 120 till cirka 200 medarbetare. Byggprocessen startar nu i april och målet är att den nya fabriken ska stå klar våren 2022.

I klippet ovan berättar Linus Flodin om varför textilföretaget har valt att  förlägga den nya fabriken i Östersund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.