ÖFK kom mer spela mot Djurgården på söndag som planerat, efter omfattande provtagning i truppen för covid-19-smitta. Foto: SVT

Ytterligare två personer i ÖFK-truppen coronasmittade

Uppdaterad
Publicerad

Som SVT berättade på fredagen har Östersunds FK fått in coronasmitta i truppen, och genomfört provtagning. På lördagen kom testresultaten: Ytterligare två personer har smittats med influensaviruset, men två personer är nu också friskförklarade.

Hela spelartruppen i A-laget, ledare och andra som arbetar i anslutning till laget blev provtagna för covid-19 under fredagen.

– De var här från regionen och tog tester på oss allihopa, totalt var det cirka 40 tester, berättar klubbens pressansvarige Niclas Lidström.

Sedan tidigare hade en person bekräftats smittad, och på lördagen upptäcktes två nya fall.

Samtidigt har två av de tre bekräftade fallen nu redan friskförklarats. Provsvaren betyder att söndagens allsvenska match mot Djurgården inte är i fara.

– Absolut inte, vi kommer genomföra matchen precis som planerat, säger Niclas Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.