Jönköping får ett nytt hotell med 18 våningar på tändsticksområdet. Hotellmagnaten Petter A Stordalen finns bakom satsningen. Foto: Skanska/SVT

18-våningshotell i tändsticksområdet i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Jönköping får ett nytt hotell med 18 våningar i tändsticksområdet. Det är Skanska och hotellmagnaten Petter A Stordalen som står bakom satsningen.

Det nya hotellet kommer att utvecklas av Skanska och drivas av Quality Hotel som är en del av Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice Hotels. Om kommunen beviljar de tillstånd som krävs så kommer bygget att påbörjas senvåren 2018. Tanken är att hotellet ska stå klart för att ta emot gäster 2020.

Byggnaden blir 60 meter hög och på översta våningen ska man från sviternas badkar kunna ha fri utsikt över Vättern. Hotellet ska byggas samman med den gamla produktionslokalen för tändstickstillverkning som uppfördes 1876, där det planeras en restaurang.

Planer på en hög hotellbyggnad i tändsticksområdet har funnits i ett tiotal år.

LÄS MER: 2008: Planer på högt hotell i tändsticksområdet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.