Foto: Anders Wiklund / TT

50 nya jobb till Tenhult

Uppdaterad
Publicerad

Marknaden för husvagnar och husbilar har de senaste två åren varit bra. Det märks hos tillverkaren Kabe i Tenhult som nu behöver minst 50 nya medarbetare.

Bolaget ska inreda en ny fabrik och dessutom utöka husbilsproduktionen, skriver Jönköpings-Posten.

– Vi har haft en kontinuerlig hög efterfrågan och särskilt när det gäller husbilar. Vi har kommit till vägens ände för att klara av det, säger koncernchef Alf Ekström till tidningen.

Ny produktionslinje

Den nuvarande produktionen av väggar, tak och golv kommer att flyttas till nyinköpta lokaler i Tenhult, vilket frigör produktionsyta. Här ska istället en helt ny produktionslinje för husbilar monteras, där de exklusiva bilarna ska tillverkas. Den nya linjen och fabriken ska stå klar efter semestern i år.

– När vi räknar på det behöver vi en stor andel produktionsfolk, inköpare, produktionsledare, arbetstekniker och en del annat. Det innebär minst 50 medarbetare och det är visstidsanställningar det handlar om, säger Alf Ekström till Jönköpings-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.