Foto: Scanpix

Åkesson (SD) åker till Forserum trots avrådan

Uppdaterad
Publicerad

Ett besök i Forserum skulle bara förvärra situationen menar Nässjös kommunalråd Anders Karlsson (C).

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är inte välkommen till Forserum. Det meddelade Näsjsös kommunalråd Anders Karlsson (C) i dag. Men Jimmy Åkesson kommer att åka ändå.

Besöket har varit inplanerat under en tid. Enligt Sverigedemokraternas pressekreterare efter att Forserumsbor har hört av sig och vädjat om att SD ska komma till orten och bilda sig en egen uppfattning om vad som sker, eftersom de är missnöjda med medierapporteringen och känner sig ha blivit stämplade som rasister.

– Det är inte helt klart vad vi kommer att kunna göra där, det är fortfarande många lösa trådar. Men såvitt jag förstår har vi i alla fall ett besök hos polisen inbokat. Och så hoppas vi att kunna träffa Somaliska föreningen, vår egen partiavdelning och skolfolk och andra delar av samhället, säger Jimmie Åkesson till TT.

”Behöver lugn och ro”
Anders Karlsson (C) bad i ett pressmeddelande Jimmie Åkesson att avstå från sitt planerade besök i Forserum på tisdagen.

-I det läge vi befinner oss behöver vi lugn och ro för analyser. De åsikter som han står för i integrationsfrågor är så långt från våra egna värderingar. Det skulle bara spä på det som redan hänt, säger kommunalrådet Anders Karlsson (C) i ett pressmeddelande.

Anders Karlsson uppmanar även andra att sluta använda Forserum som politiskt slagträ.

-Oavsett vilka organisationer det är så blir det för mycket nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utsatta somalier i Forserum

Mer i ämnet
Mer Jönköping
Mer Nyheter