Åklagaren Klas Lorefors yrkade på att den misstänkte gärningsmannen ska få livstids fängelse och att han ska utvisas ur landet. Foto: Fredrik Weibull SVT/ TT

Åklagaren yrkar på livstids fängelse för attackerna i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen återupptogs rättegången om attackerna i Vetlanda där sju personer knivskars. Åklagaren yrkade på att den man som åtalats för dådet ska dömas till livstids fängelse samt livstids utvisning ur landet.

I förra veckan meddelade rättsmedicinalverket att den man som stått inför rätta och misstänks ligga bakom attackerna i Vetlanda i mars där sju personer knivskars inte led av någon allvarlig psykisk störning vid tiden för dådet. Därmed står det klart att mannen kan dömas till fängelse.

Då rättegången återupptogs i tingsrätten under måndagen yrkade åklagaren på att mannen ska dömas till livstids fängelse samt livstids utvisning.

Våldsdådet i Vetlanda

Mannens försvarare yrkade på att mannen ska få ett tidsbestämt straff, inte mer än 16 år.

Då den åtalade mannen tidigare förhördes under rättegången gjorde han vissa medgivande där han erkände att han skadat flera personer med kniv, han menade dock att han inte kom ihåg hela förloppet.

Domen kommer att meddelas den 14 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet