Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Björk verksamhetschef på akuten på Länssjukhuset Ryhov är medveten om de problemn som finns och menar att man arbetar långsiktigt. Foto: SVT/Emma Johansson

Akutens verksamhetschef besvarar kritiken

Publicerad

Johan Björk som är verksamhetschef för akutkliniken på Ryhov har jobbat tillsammans med facket det senaste året för att minska stressen för personalen. Men han bekräftar att det är tufft och att patienter kan hamna i kläm.

Kritiken från personal handlar om att det är så mycket att göra för personalen på akutmottagningen på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping att anställda säger upp sig. Även patienter blir drabbade genom en ökad otrygghet när personalen är splittrad och stressad.

– Jag kan bekräfta att vi har en väldigt tuff situation vissa dagar när vi har 200 sökande patienter på akutmottagningen. Vi får lösa det inom de ramar som vi har blivit tilldelade, säger han.

Hur ser du på oron att patienter kan komma att bli drabbade?

– Jo, när man har högt tryck och jobbar under press så kan patientsäkerheten drabbas.

I klippet ovan svarar verksamhetschef Johan Björk på fler frågor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har tyngre pass, fler patienter och ingen återhämtning, säger Jennie Barona sjuksköterska på akutmottagningen på Ryhov och förtroendevald på Vårdförbundet. Foto: SVT/Emma Johansson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.