Foto: SVT

Äldre man döms för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern från Jönköpingstrakten har dömts för fem fall av sexuellt ofredande. I samtliga fallen har mannen onanerat framför andra personer på allmän plats.

Vid ett tillfälle ska mannen i 60-årsåldern helt öppet ha onanerat framför ett par vid Baskarp Sand. Paret hade åkt dit en kväll i april 2016 för att grilla. När de parkerade sin husbil ska mannen kommit dit i en skåpbil och parkerat en bit bort. Mannen i 60-årsåldern ska ha kommit ut från sin skåpbil utan kläder och onanerat.

Tog kort

Ungefär två veckor senare återvände paret till ungefär samma plats. Mannen i 60-årsåldern agerade då på ungefär samma sätt. Men denna gång tog de kort på mannen när han onanerade som under rättegången kunde användas som bevis.

Fem fall av ofredande

Mannen ska sedan fortsatt att ofreda flera personer till genom att onanera framför dem på allmän plats. Personerna ska enligt domen ha upplevt händelserna som väldigt obehagligt.

Minns inget

Jönköpings tingsrätt har nu dömt mannen i fem fall för sexuellt ofredande mot sex olika målsägande och han ska betala 18.000 kronor i dagsböter. Han ska även betala skadestånd på sammanlagt 30.000 kronor till personerna han ofredat. Mannen säger att han inte minns något av händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.