Äldreboende i Tranås anmält 13 gånger på en månad

Uppdaterad
Publicerad

Råsvägens äldreboende i Tranås kommun har under februari anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) 13 gånger. Anmälningarna rör bland annat brukare i behov av palliativ vård, bemanning och tvång och begränsning, skriver Tranås Tidning.

Enligt tidningen har anmälningarna inkommit mellan 3 och 25 februari. Socialnämndens ordförande Magnus Nordgren (C) fick kännedom om anmälningarna i början av mars och under veckan har socialnämnden informerats.

– Som ordförande i nämnden kände jag att jag måste skaffa den information som jag kan få. Jag försäkrade mig om att vår medicinskt ansvarig sjuksköterska och socialchef var väl inbegripna i detta. I övrigt kände jag att vi verkligen måste se och följa vad som svaras och IVOs kommentarer. Det är beklagligt och det måste utredas vad som finns i det här, säger Nordgren till tidningen.

Ivo har begärt ett yttrande från A&O Ansvar och omsorg, som driver Råsvägens äldreboende, som måste ha inkommit till myndigheten senast den 12 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.