• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Älgar har blivit allt mer närgånga i Eksjö. Älgarna på bilden har dock inget med händelserna att göra. Foto: Heiko Junge / TT

Älg hoppade in i bostadsfönster

Uppdaterad
Publicerad

I Eksjö har älgar börjat bli allt mer närgångna och till och med attackerat människor. Under söndagen hoppade en älg in i ett bostadsfönster.

Det var vid lunchtid på söndagen som polis larmades om älgen som hoppat in i fönstret och sedan blodig försvunnit från platsen. En kort stund senare kom ytterligare ett larm om att den blodiga älgen sprungit in i en bil.

Kommunjägare tillkallades och enligt polisen ska det vara två älgkalvar som rört sig i området.

Gått till attack

Och under förra veckan ska flera incidenter med älgar inträffat i Eksjö, det skriver Smålands Tidningen. Två älgar sågs springande intill en väg vid Västra Brudbadet. Älgarna ska ha gjort utfall mot jägare som försökt skrämma bort dem.

Kommunjägaren berättar för tidningen att älgarna gått till attack mot honom vid flera tillfällen. Han ska ha begärt tillstånd att skjuta älgarna, men nekats av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.