Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska lantbrukarnas ekonomi bli bättre enligt Alice Bah Kuhnke? Se henne svara på frågorna i klippet. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Alice Bah Kuhnkes (MP) viktigaste frågor inför EU-valet

Uppdaterad
Publicerad

Så vill hon att jordbrukspolitiken förändras – och dessa är EU:s största utmaningar. I klippet svarar Miljöpartiets Europaparlamentariker Alice Bah Kuhnke på några av sina viktigaste frågor inte för årets EU-val.

Inför EU-valet den 9 juni så kommer SVT Nyheter Jönköping att träffa de politiker från Jönköpings län som står högst på respektive partis valsedel. Vissa av politikerna står högt upp på listorna och har en chans att ta en plats i EU-parlamentet medan andra står längre ner och har i praktiken inte en chans.

Samtliga politiker som kommer att intervjuas har dock ett program och en åsikt – så vill de att EU ska styras och dessa frågor är de viktigaste för de som bor i Jönköpings län.

EU-val 2024

Först ut är Alice Bah Kuhnke, uppvuxen i Horda utanför Värnamo. Hon har suttit i EU-parlamentet sedan 2019 och är vice ordförande för Gröna gruppen i parlamentet.

Läs en presentation av kandidaten i SVT:s valkompass här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan ser du den längre intervjun som SVTs programledare Oskar Mattison gjort med miljöpartisten Alice Bah Kunke inför EU-valet Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet