Man död efter grävmaskinsolycka i Skillingaryd

Uppdaterad
Publicerad

En man har omkommit efter att en grävmaskin vält i terrängen utanför Skillingaryd. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka.

Larmet kom till polisen strax innan klockan halv tio. Inledningsvis var uppgifterna att mannen skadats allvarligt i samband med att en grävmaskin har vält, och senare kom beskedet att han dött till följd av skadorna.

– Den drabbade är en man i 65-årsåldern. Han har förklarats avliden av läkare, uppger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Den avlidne är hemmahörande i Västra Götalands län och anhöriga är underrättade.

Kriminaltekniker undersöker olycksplatsen

Omständigheterna kring händelsen är just nu knapphändiga, men polisen uppger att olyckan inträffade i samband med någon typ av arbete och därför kommer den att utredas som en arbetsplatsolycka.

Polisen har skickat kriminaltekniker till platsen för att undersöka orsaken till olyckan.

– Initialt finns det ingen misstanke om brott, men händelsen ska utredas noggrant med tanke på utgången för den drabbade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.