Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från den allvarliga trafikolyckan i klippet. Foto: Carl Carlert

Allvarlig trafikolycka utanför Vetlanda – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har förts till sjukhus efter en allvarlig olycka på länsväg 127 väster om Vetlanda. Minst en av dem, en ung kvinna, har livshotande skador.

Polis och räddningstjänst larmades om olyckan vid 14-tiden på fredagseftermiddagen.

Enligt de första uppgifterna har två bilar med totalt fyra personer frontalkolliderat. Samtliga drabbade fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen var två av drabbade initialt inte kontaktbara.

En ung kvinna har livshotande skador och en man i 80-årsåldern har allvarliga skador, enligt regionens skadelägesinformation. Skadeläget för de övriga drabbade är ännu oklart.

Förundersökning

Bilarna kommer att tas i beslag. Polisen har öppnat en förundersökning om vårdslöshet i trafik för att utreda olycksorsaken, men ingen person är delgiven misstanke.

Vägen var helt avstängd i bägge riktningarna under en tid, men enligt Trafikverket så är det nu åter full framkomlighet på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.