Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två personer satt fastklämda i lastbilarna och togs loss av räddningstjänsten. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

En död i frontalkrock mellan två lastbilar utanför Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

En dödsolycka inträffade under torsdagsmorgonen på väg 26/47 mellan Mullsjö och Sandhem. En man i 60-årsåldern omkom i olyckan och en kvinna vårdas för livshotande skador.

Det var vid 05-tiden som två lastbilar frontalkrockade mellan Mullsjö och avfarten till Sandhem.

Den ena lastbilen kördes av mannen i 60-årsåldern, som alltså omkom vid olyckan. Hans anhöriga har underrättats, uppger polisen på sin hemsida.

I den andra lastbilen färdades två kvinnor i 20-årsåldern. Båda fördes till sjukhus och för den kvinna som körde lastbilen är skadeläget mycket allvarligt, enligt uppgifter på regionens hemsida har hon livshotande skador.  Den andra kvinnan uppges ha fått lindriga skador.

Två av de drabbade satt länge fastklämda och räddningstjänsten fick ta loss dem. Båda fordonen kommer att tas i beslag och undersökas.

Vägen avstängd hela dagen

Olyckan utreds som vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, men ingen person är misstänkt i nuläget.

– Vi vet inte hur olyckan har gått till men det ska vi nu ta reda på, säger polisens presstalesperson. Bilarna shar tagits i beslag och ska undersökas av polisens tekniker.

Vägen var avstängd stora delar av dagen. Strax efter klockan 16 kunde trafiken släppas på igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.