Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se SVT:s reporter berätta om nattens händelser Foto: Gustaf Söderström

Misstänkt mord i Eksjö kommun – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under natten påträffat en man avliden i en bostad i Eksjö kommun. En man kunde gripas under natten och han är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och brottsplatsen är avspärrad.

– Han greps klockan 01.30 och anhölls klockan 05.30, säger Monica Bergström, presstalesperson hos polisen, till SVT.

Polisen är fåordig kring händelsen, men uppger att det är oklart exakt vad som har hänt och därför pågår flera utredningsåtgärder parallellt. Bland annat arbetar kriminaltekniker fortsatt på brottsplatsen.

– Det har hittills hållits inledande förhör med den misstänkte, säger Monica Bergström.

Oklart när brottet begicks

Klas Lorefors, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping bekräftar att den misstänkte mannen är anhållen.

– Jag kan bekräfta att vi tidigt under morgonen i dag söndag beslutat anhålla en person på sannolika skäl misstänkt för mord på en man i Eksjö kommun. Exakt när brottet begåtts vet vi i nuläget inte utan det får den fortsatta utredningen visa. Rättsläkare har kallats till brottsplatsen och polis kommer att genomföra sedvanliga tekniska undersökningar för att kunna fastställa närmare vad som har hänt och när det hände, säger Klas Lorefors, chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping.

Utredningen fortsätter

Under måndagsförmiddagen är Klas Lorefors fortsatt förtegen om händelsen och vill inte berätta ålder på de inblandade eller hur personen som är död har bragts om livet.

– Vi fortsätter med utredningsåtgärder, både tekniska och förhör under dagen. Vi har ju ytterligare någon dag på oss innan vi behöver ta ställning till om personen ska begäras häktad.

Finns det vittnen till händelsen?

– Det är inget jag kommenterar, säger Klas Lorefors.

Senast kl 12 på onsdagen den 21/4 måste åklagare besluta om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer