Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Lindén, specialistsjuksköterska, lämnar över namnunderskrifter till Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Ambulanspersonal i Jönköpings län protesterade mot neddragningarna

Uppdaterad
Publicerad

Personal från ambulanssjukvården i regionen överlämnade på måndagsförmiddagen närmare 4000 namnunderskrifter till ambulansledningen och regionledningen. De protesterar mot förslaget om sommarbemanning inom ambulanssjukvården i länet.

I klippet: se när personalen möter ambulansledningen och lämnar över namnunderskrifterna.

Varje sommar gör ambulansen neddragningar för att klara sommarbemanningen och personalens semestrar. Men inför årets sommarschema har ambulansledningen föreslagit en större neddragning än normalt.

Personal från ambulanssjukvården överlämnade namnunderskrifterna till ambulansens verksamhetschef Thomas Johansson, sjukvårdsdirektör Agneta Ståhl samt två områdeschefer inom ambulansen. Budskapet var tydligt.

– Vi vill att de ska skrota förslaget som finns när det gäller sommarbemanningen. Det är inte patientsäkert, säger Anders Ingvarsson, ambulanssjukvårdare Eksjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.