Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Anna-Lena Isaksson vill bidra med till HV71 efter den turbulenta säsongen. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Anna-Lena Isaksson föreslås som ny ordförande i HV71

Uppdaterad
Publicerad

Juristen Anna-Lena Isaksson föreslås bli ny ordförande i HV71. Om hon väljs blir det ett historiskt beslut – då hon kan bli den första kvinnan på ordförandeposten sedan klubben bildades 1971.

I klippet: hör Anna-Lena Isaksson, ordförandekandidat HV 71, berätta vad vad hon vill bidra med till HV71.

Valberedningen presenterade idag sitt förslag till ny styrelse i HV71. Den tillförordnade ordföranden Andreas Davidsson har tidigare aviserat att han inte fortsätter – och nu föreslås alltså Anna-Lena Isaksson i hans ställe.

”Anna-Lena står för ett tydligt och strukturerat ledarskap som vi hoppas ska bidra till att skapa den arbetsro som organisationen behöver. Hon är en engagerad och inlyssnande ledare som gärna kombinerar ett tydligt fokus med energi och glädje”, skriver HV71 på sin hemsida.

Anna-Lena Isaksson är ursprungligen från Nässjö och driver i dag en egen konsultfirma i Jönköping inom juridisk rådgivning. Hon har tidigare jobbat på Husqvarna AB.

Turbulent säsong

Det har varit en turbulent säsong för ishockeyklubben HV71. Herrlaget lyckades hålla sig kvar i SHL först efter kvalspel mot Oskarshamn.

Och efter säsongen har det skett stora förändringar i klubben: Tränaren och tidigare klubbdirektören Johan Lindbom samt sportchefen Kent Norberg har lämnat.

Nya tränare är Anton Blomqvist och Fredrik Stillman från AIK, där den sistnämnde återvänder till HV71 som assisterande tränare.

Årsmötet då en ny ordförande ska väljas äger rum den 19 juni.

Chris Abbot blir ny general manager – hör honom berätta mer om uppdraget i videoklippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I HV71 kommer Chris Abbott att ansvara för hela elitverksamheten i klubben vilket innefattar herrlag, damlag och juniorlag. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.