På Friskis och Svettis i Jönköping är det cirka 40 procent av medlemmarna som väljer att stanna hemma. Det är en tuff tid, menar Emilia Thor, chef träning och innovation. Foto: Fredrik Weibull / SVT

Anpassad träning för att förhindra spridning av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Färre deltagare på passen, inget redskapsbyte under cirkelträning och mängder med handsprit. Friskis och Svettis i Jönköping har tvingats göra flera anpassningar för att förhindra smittspridning i lokalerna.

Spridningen av coronaviruset har gjort att allt fler väljer att stanna hemma från träningen. På Friskis och Svettis i Jönköping är det ungefär 40 procent av medlemmarna som valt att inte komma till träningslokalen.

Infört korttidsarbete

Detta trots att flera anpassningar har gjorts i verksamheten för att förhindra spridning av coronaviruset.

– För oss är det en ganska tuff perriod. Många pausar sitt kort och ingen köper nytt nu. Mars är vanligtvis en bra månad och det kommer att vara svårt att ta igen, säger Emilia Thor, chef för träning och innovation på Friskis och Svettis.

Förutom anpassningar i verksamheten går också personalen nu på korttidsarbete och öppettiderna har minskats.

Hör Emilia Thor berätta mer i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.