Antalet döda i trafiken fortsatt lågt – en pandemieffekt

Uppdaterad
Publicerad

Hittills i år så har två personer omkommit i trafiken i Jönköpings län. Det tangerar förra årets halvårssiffror. Sammanlagt var det fem personer som förra året miste livet på länets vägar.

I hela landet har 74 personer omkommit i samband med en trafikolycka under årets första sex månader. Det är 21 färre än samma period förra året, visar siffror från Transportstyrelsen.

I Jönköpings län har två personer omkommit hittills i år, det följer en tydlig nedåtgående trend av dödsolyckor. Under hela förra året var det fem personer som miste livet vilket i sin tur är nästan en halvering av antalet dödolyckor 2019 då nio personer avled.

Enligt statistikern Khabat Amin på Transportstyrelsen så kan man se en pandemieffekt då det är färre bilar som rör sig på vägarna. Dock har antalet fordon ökat igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.