Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Andersson säger att hennes livskvalitet har ökat sedan hon började använda den nya tekniken. Foto: Emma Johansson/SVT

Astmatikern Sandra hyllar tekniken – ”Fått bättre livskvalitet”

Publicerad

Astmatikern Sandra Anderssons livskvalitet har förbättrats betydligt efter att hon använt tekniken i pilotprojektet.

Sandra Andersson i Vetlanda är en av de 1 700 personer som använt den nya astmatekniken som dagligen mäter av lungkapaciteten.

Den larmar om försämrad lungkapacitet och när medicin behöver ökas på. Dessutom kan vårdpersonal samtidigt följa hennes resultat.

– Min livskvalitet har förbättrats väldigt mycket. Genom att snabbt kunna ingripa med mer medicin så kan jag slippa undan skov där jag hostar dag och natt i tre månader, säger hon.

Dessutom är hon själv astmasjuksköterska och säger att patienter hon möter delar hennes upplevelse, och att kontakten med vården blir smidigare eftersom den kan ske via appen.

– Jag har patienter mellan 6-86 år och de tycker alla att den är lika fantastisk. Framför allt de som är multisjuka slipper åtminstone ett av alla sina läkarbesök när vi kan ha kontakt digitalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.