Ur förundersökningen

Åtal mot förre SD-ledamoten

Uppdaterad
Publicerad

En före detta sverigedemokrat åtalas idag för grovt vapenbrott. Han anklagas bland annat för tillverkning av vapen och för innehav av både vapen och ammunition.

Tillsammans med två andra män är den före detta sverigedemokraten misstänkt för grovt vapenbrott. Det handlar om tillverkning av ett 50-tal så kallade pennpistoler. Männen greps i slutet av februari och på adressen gjorde polisen också beslag av automatvapen och en större mängd ammunition.

Den före detta politikern menar själv att han inte har något med vapnen att göra.

– Han medger att han haft ett armborst som han inte hade tillstånd till, men han förnekar helt anklagelserna om grovt vapenbrott, säger hans advokat Peter Wall till SVT Nyheter Jönköping.

Mannen som är i 30-årsåldern valdes in som kommunfullmäktigeledamot på ett SD-mandat i sydvästra länet. Han har nu lämnat sina politiska uppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.