Bilder ur polisens förundersökning på marken vid den misstänkta brottsplatsen och på de patroner som hittats. Foto: Polisen

Åtal om misstänkt mord i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalas nu för händelsen i Värnamo där en man sköts och senare avled av sina skador. En 60-årig man åtalas nu för mord och grovt vapenbrott och en 35-årig man åtalas för grov misshandel.

Det var den 18 april som larm kom om bråk och skottlossning på Doktorsgatan i Värnamo. Enligt åtalet avlossade 60-åringen fyra pistolskott mot en man. 35-åringen ska sedan ha utdelat flera sparkar mot den skjutne mannen, som var i samma ålder.

Händelsen rubricerades först som försök till mord. Den skjutne mannen vårdades närmare två månader på sjukhus, men hans tillstånd försämrades och han avled.

Nekar till brott

De två män som nu åtalas häktades strax efter händelsen. 35-åringen släpptes dock efter en månad, han åtalas alltså för grov misshandel. Den äldre mannen åtalas för mord och grovt vapenbrott. Båda männen förnekar brott.

Flera personer blev vittne till händelsen i Värnamo, se mer i klippet nedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.