Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren från Jönköping utgav sig för att vara en 14-årig pojke i kontakterna med flickorna. Han hotade med att sluta skriva om de inte skickade fler bilder och filmer. Foto: ur Polisens förundersökning

Åtalade mannen till 9-åringen: ”Jag vill att du blir min slav”

Uppdaterad
Publicerad

Genom att utge sig för att vara en kille på 14-15 år har mannen tagit kontakt med unga flickor på sociala medier och förmått dem att skicka bilder och videor på sig själva.

Mannen, som är i 55-årsåldern, har suttit häktad sedan mitten av september. Under måndagen hålls huvudförhandling i Jönköpings tingsrätt. Han har jobbat på skolor i Jönköpings kommun i över 20 år. Men brotten har begåtts på nätet, på flera sociala medier.

I hans telefon hittades flera konton på Instagram och Tik Tok och på Snapchat hade han elva olika konton. De flesta hade en profilbild av en ung pojke. Under utredningen hittade polisen fler offer och åtalet gäller sex flickor mellan 9 och 14 år.

Det handlar bland annat om utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande mot barn, barnpornografibrott och våldtäkt mot barn.

Skicka vidare bilderna

En flicka berättar i förhör att han hotat att skicka hennes bilder till hela hennes skola, om hon inte skickade fler. På bilder i den sekretessbelagda förundersökningen ses hon posera framför kameran, ivrigt påhejad av mannen i chatten.

Vid flera tillfällen har han också skickat bilder på sitt könsorgan till barnen.

Foto: ur Polisens förundersökning

Mycket av chattarna handlar om att lyda, att bli hans slav och i hans telefon finns flera sökningar på ”undergiven tjej” och bundna kvinnor. Till en av flickorna skriver han: ”Har horan saknat daddy?”

– Det behöver inte vara av sexuell karaktär. Det kan vara att det handlar om att lyda och bestämma, säger mannen i förhör.

Tog över flickans konto

Mannen avslöjades efter att en nioårig flicka berättade för sina föräldrar, som ett kort tag tog över flickans konto och sedan polisanmälde. Kontot kunde knytas till ip-adresser i Jönköping, både till en bostad där han ofta bodde och till hans arbetsplats.

Han säger också att han inte minns konversationerna med flickorna, men erkänner att det är han som skrivit. Han har erkänt brott i de flesta av de åtalade gärningarna, men nekar till våldtäkt mot barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.