Åtalas för hot mot häktespersonal och grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern åtalas nu för hot mot tjänsteman efter att ha hotat att skära halsen av personal på häktet i Jönköping. Han åtalas också för grovt narkotikabrott.

Det var den 5 februari som mannen ska ha hotat personal på häktet. Enligt häktespersonalen ska han ha sagt att ”Det är tur att vi inte är på utsidan, då hade jag skurit halsen av det vakthavande befäl som jobbade i helgen”. Sedan ska han ha fortsatt: ”Ni i personalen skulle varar rädda för mig om ni visste vem jag är”. Den åtalade förnekar brott.

Mannen åtalas också för grovt narkotikabrott eftersom han i sin bostad på en ort i Nässjö kommun haft narkotiska preparat som enligt åklagaren var avsedda för försäljning. Bland annat hade han 598 gram MDMA (ecstacy) och 741 gram amfetamin. Även här nekar han till brott.

Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott och narkotikabrott av normalgraden. I några av dessa fall har han erkänt.

Brotten han åtalas för ska ha skett i slutet av förra året och början av 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.