Foto: SVT

Attarpsbadet i Bankeryd håller stängt i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Attarpsbadet i Bankeryd kommer inte att öppna i sommar. Arbetet med att renovera bassängen kommer på grund av coronapandemin inte kunna göras.

Badets 50-metersbassäng skulle inför denna säsong renoveras. Kakelplattorna skulle ha ersatts med underhållsfri plåt inför denna säsong, men coronapandemin har satt käppar i hjulet. De österrikiska svetsare som skulle utfört arbetet fick resa hem och har sedan inte kunnat återkomma som en följd av coronapandemin.

– Det kommer ju bli en rostfri bassäng och det är en ganska ovanlig metod som det företaget vi har anlitat använder, säger David Brandberg, projektledare på tekniska kontoret vid Jönköpings kommun.

Svårigheter att anlita annat företag

Men att anlita ett annat företag som slutför arbetet är inte helt enkelt.

– Dels skulle ju handla om avtalsbrott om vi anlitar något annat företag. Dels finns det ju svenska företag som gör liknande arbeten, men metoderna skiljer sig lite åt och då skulle inte garantier gälla för det arbetet som görs, säger David Brandberg.

Kommer ni att hinna göra klart arbetet till nästa säsong?

– Kan inte tänka mig att vi inte ska hinna klart tills dess, men vi får se vad som händer.

Under tiden hänvisar kommunen till sina andra utomhusbad; Rosenlundsbadet, Brunstorpsbadet och Kumlabybadet på Visingsö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.