Enligt Linus Josefsson höll supportrarna upp en remsa lik den på bilden, men texten ”Viltolycka”. Foto: Arkivbild / TT

Avliden HV-supporter hånad av LHC-fans

Uppdaterad
Publicerad

I somras avled en ung HV-supporter efter en mc-olycka och strax före matchstart i mötet mellan Linköping och HV71 på torsdagskvällen hånades mannen av LHC-supportrar genom gester och en textremsa märkt ”viltolycka”.

Linus Josefsson, ledamot i HV71:s supporterklubb Northbanks, var på plats och blev vittne till händelsen.

Han berättar att några av LHC:s fans började gestikulera strax före matchstart när arenan i Linköping höll på att fyllas med folk.

– Man fattade direkt att det var riktat mot honom. Det var flera kompisar till honom på plats som tog väldigt illa vid sig. Jag blev också väldigt upprörd, det var hemskt att se.

”På en helt annan nivå”

Han berättar att det var nära till matchstart när några supportrar i Linköpingsklacken höjde sina händer som om de höll i ett motorcykelhandtag och gasade med högerhanden. En person höll upp en textremsa där det stod ”Viltolycka”.

– Det är bortom alla tänkbara gränser. Det brukar vara hetsig stämning när HV möter LHC men det här var på en helt annan nivå, säger Linus Josefsson.

Vad vill du ska hända nu?

– Jag vill att de som gjort det här ska identifieras och stängas av på lång tid. Många tog väldigt illa vid sig och det är en hemsk händelse.

Tar Avstånd

LHC:s klubbdirektör anders Mäki säger till SVT Nyheter Öst att klubben kraftigt tar avstånd från det inträffade.

– Det är långt över gränsen och inte okej någonstans och heller absolut inte i vår eller någon annan arena.

LHC ska säkra händelsen genom kamera- och vittnesuppgifter för att vidta åtgärder och ska också polisanmäla händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.