– Det är ett fruktansvärt besked, säger Vetlanda BK:s ordförande Håkan Edvardsson, efter att bandyklubben fått veta att deras spelare dött i gårdagens frontalkrock utanför Lindshammar. Foto: Vetlanda BK.

Bandyklubb i sorg efter dödsolyckan: ”Väldigt berörda”

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda BK är i sorg. På fredagsmorgonen fick bandyklubben veta att en av deras spelare dött i gårdagens frontalkrock utanför Lindshammar. De två andra dödsoffren hade också koppling klubben.

– Det är ett fruktansvärt besked. Våra tankar går i första hand till de drabbade familjerna, säger Håkan Edvardsson, ordförande i Vetlanda BK.

Strax innan klockan 16 på torsdagen kom larmet om trafikolyckan på riksväg 31 norr om Lindshammar. Enligt räddningstjänsten handlade det om en frontalkrock med två bilar där totalt fem personer var inblandade.

Dödsolyckan i Lindshammar

Under torsdagskvällen kom beskedet att två pojkar, 16 och 17 år, mist livet i krocken. Båda var tidigare spelare i Vetlanda BK, som på fredagen fick veta att ytterligare en person, en 18-årig spelare i klubben, dött av sina skador efter olyckan.

– Det första beskedet fick vi i går kväll. Sedan fick vi beskedet om det tredje dödsfallet nu på fredagsmorgonen, säger Håkan Edvardsson.

”Alla är väldigt berörda”

Han berättar att händelsen har drabbat föreningen hårt.

– Alla spelare och ledare är väldigt berörda av det som inträffat.

Under fredagen kommer bandyklubben att försöka finnas tillgängliga för alla i föreningen som är i behov av stöd.

– Vi har varit i kontakt med kommunens krisgupp Posom och bestämt att vi tillsammans ska ha en samling från klockan 15 i Missionskyrkan i Vetlanda. Då får alla som känner att de behöver stöd komma dit, säger Edvardsson.

Både juniorlaget och A-laget har ställt in planerade matcher i helgen. På hemsidan skriver Vetlanda BK att kansliet kommer att vara öppet under lördagen för dem som önskar samlas.

Dödsoffren AIK-supportrar

Enligt uppgifter var tonårspojkarna fotbollssupportrar, på väg till Kalmar för att se sitt lag AIK spela. AIK kommenterar den tragiska olyckan på sitt Twitterkonto:

”Våra tankar är med de omkomnas familj och vänner i denna svåra stund”.

Sent på kvällen meddelade polisen att man utreder händelsen som grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Enligt polisen finns det däremot inga brottsmisstänkta.

– Vi ska utreda olyckan och vad som orsakade den, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Lindshammar

Mer i ämnet