Mikael Lundgren är Kommunals skyddsombud på Keolis som lagt ett skyddsstopp från och med tisdag lunch. Foto: SVT/privat

Begäran om skyddsstopp – stadsbussarna kan stanna

Uppdaterad
Publicerad

Kommunal har begärt ett skyddsstopp på stadsbussarna i Jönköping. Anledningen är att de anser att chaufförerna inte skyddas tillräckligt.

Från och med klockan 12 på tisdagen kan stadsbussarna i Jönköping komma att stå stilla. Anledningen är att fackförbundet Kommunal har begärt ett skyddsstopp, det var P4 Jönköping först med att rapportera.

– De har på sig fram till lunch att hitta en åtgärd annars blir det stopp, säger Mikael Lundgren, kommunals skyddsombud på Keolis, till SVT under måndagskvällen.

Corona Jönköping

Kommunal menar att Keolis inte har lyckats skydda busschaufförerna tillräckligt och att det finns en risk att chaufförerna smittas då passagerarna går fram till chaufförerna för att betala.

– Det här är en diskussion som pågått ett tag. Vi hoppas på en lösning, säger Andris Zvejnieks på Keolis pressjour till SVT Nyheter Jönköping.

Dialog med Jlt

Mikael Lundgren, säger att de suttit i samtal med arbetsgivaren under dagen och att parterna står står långt ifrån varandra.

Enligt Keolis pågår nu en dialog i den här frågan med uppdragsgivaren Jönköpings länstrafik, Jlt.

– Vi avvaktar och innan dess kan vi inte ge några ytterligare kommentarer, säger Andris Zvejnieks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet