Anders Lundgren, klubbordförande Livs Foto: Johannes Tolf

Facket: Beskedet inte oväntat

Uppdaterad
Publicerad

Trots att både facket och de anställda har känt på sig att beskedet om nedläggning skulle komma, blev reaktionerna starka.

– Det är låg stämning där inne. Vi försöker jobba så gott det går, säger Anders Lundgren, klubbordförande i fackförbundet Livs.

Anders berättar att beskedet inte var helt oväntat, bland annat eftersom planerade investeringar ställts in. Men varken han eller de anställda har hunnit reagera ordentligt.

– Det är så mycket som är ovisst nu säger han. Jag måste börja med att ta reda på vad Toms-gruppen vill och få veta om vi kommer vara kvar ett halvår eller längre.

Ledningen för Toms har beslutat att fabriken ska ha flyttat inom ett år. Företaget har meddelat kommunen och kommunchef Jan-Åke Johansson säger att det alltid finns en risk att företag flyttar när det får utländska ägare.

– Vi har varit medvetna om den risken. Men det är beklagligt. Den klassiska ferraribilen förknippas ju mycket med Habo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Toms-Webes flyttar från Habo

Mer i ämnet