Foto: Arkiv/Bildbyrån

Beskedet: Vätternrundan flyttas fram

Uppdaterad
Publicerad

Vätternrundan flyttas fram till september på grund av pandemin.

– Vi måste agera utifrån hur läget ser ut nu, säger vd Gunilla Brynell-Johansson.

Tanken var att Cykelveckan, med bland annat Vätternrundan, skulle gå av stapeln i juni. Fram till nu fanns förhoppningar om att det skulle gå att genomföra, men på torsdagen fattades beslutet att flytta fram till 2-5 september.

– Vi ser att vi har ett allvarligt läge med hög smittspridning i samhället. I det läget är en flytt av loppen det enda beslutet vi kan fatta, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Ny bansträckning: ”Det kommer bli episkt”

De nya datumen innebär att MTB-Vättern körs den 2 september, Vätternrundan 315 km 3-4 september samt Halvvättern, Tjejvättern och Vätternrundan 100 km den 5 september. När det gäller Vätternrundan 315 km kommer det att bli ett unikt arrangemang på flera olika sätt.

– För första gången sedan 1966 kör vi Vätternrundan en annan tidpunkt än veckan före midsommar. Dessutom blir det premiär för vår nya, längre bansträckning. Det kommer att bli episkt, enligt marknadschef Oskar Sundblad.

– En stor fördel är förstås att deltagarna får hela sommaren på sig att träna inför utmaningen. Det är en synpunkt vi faktiskt brukar få till oss ibland.

Anpassningar för att minska trängsel kommer att göras för start, mål och depåer.

Ur arkivet: Hör Monica som cyklade loppet år 2019.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.