Det dröjer med besked om elitlicens för Jönköpings Södra. Foto: Henrik Montgomery/TT/Arkiv

Beslut om elitlicens för J-Södra bordläggs

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fotbollförbundet bordlägger Jönköpings Södras ärende om elitlicens för nästa år, det var P4 Jönköping först att berätta.

Licensnämnden har nu fattat delbeslut angående elitlicens inför säsongen 2024 för samtliga klubbar i allsvenskan och superettan. Det skriver fotbollförbundet i ett pressmeddelande på sin hemsida. Där framgår det dock att superettalaget Jönköpings Södra IF är ett undantag. Behandlingen av J-Södras ärende är bordlagt.

Enligt P4 Jönköping ger förbundet J Södra fram till mitten av juni att komplettera vad åtgärdsplanen gällande klubbens dåliga ekonomi ska leda till.

Föreningen dras med stora skulder och underskott och på onsdag ska ett en extra föreningsstämma hållas.

Trots krisen vill J-Södra försöka hålla igång de yngre lagen som vanligt, se mer om det i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du 14-åringarna Elias och Josef berätta vad fotbollen betyder för dem. Du hör även vad för åtgärder som har genomförts för att barnträningen inte ska drabbas av den ekonomiska krisen. Foto: Johannes Tolf/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.