Beslut om Grennaskolan måste göras om

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet kring Grennaskolans framtid stred mot reglerna i aktiebolagslagen. Kommunens chefsjurist anser att det bör göras om.

Det var enbart presidiet för Grennaskolans styrelse som deltog i beslutet att stoppa intagningen till årskurs sju på högstadiet och gymnasiets första år. En av de ledamöter som inte var med om beslutet ansåg därför att beslutet var ogiltigt. Och nu blir det alltså ett nytt styrelsemöte i frågan, på fredag, då beslutet får tas om, med alla närvarande.

– Vi har fått ett förslag från ledamoten om att åtminstone låta gymnasiets internationella gren vara kvar i sin nuvarande form, och det får vi naturligtvis ta upp på fredag, säger styrelseordföranden Lennart Fransson till SVT.

Intagningsstopp

Det är en flera års problem med elevunderlag och underskott som lett fram till intagningsstoppet, samtidigt som skolan blir av med sin ställning som riksinternat. För att kunna rädda kvar verksamhet på skolan så förbereder kommunen samtidigt ett samarbete med Högskolan där utlandsstudenter skulle kunna få en förberedande svenskundervisning i Gränna. I januari 2016 hoppas man vara igång med den nya utbildningen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Grennaskolans framtid

Mer i ämnet