Carl-Johan Sandberg är trots allt nöjd med besöksantalet på årets Bomässa i Jönköping. Foto: SVT/privat

Besöksdipp på årets Bomässa i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Färre personer än tidigare år besökte under helgen Bomässan på Elmia i Jönköping. Arrangören menar att den troliga förklaringen är en oro för coronaviruset.

– Vi landade på uppemot 17 134 besökare totalt när vi stängde mässan. Det är färre än tidigare år men inte så stor skillnad, säger Carl-Johan Sandberg, informationschef på Compass fairs.

Han hänvisar till för två år sedan då 20 000 personer besökte mässan i Jönköping. Men förra året slog mässan rekord med uppemot 24700 besökare.

– Vi hade självklart gärna sett fler besökare i år men vi är ändå jättenöjda.

Elmia ställer inte in

Runt om i hela Europa har flera stora mässor och evenemang ställts in på grund av en oro för att smittas av coronaviruset, men Elmia i Jönköping har valt att genomföra kommande mässor och i helgen var det dags för Bomässan.

Drygt 230 utställare, även utanför Sverige, har deltagit i helgen och enligt Carl-Johan Sandberg valde alla anmälda att komma.

Ann-Christin Jönsson från Skillingaryd är inte rädd för att smittas av coronaviruset. Foto: SVT/Linda Mathillas

– Jag tror inte att det är någon större risk att smittas här idag, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.