Besöksrestriktioner återinförs på Värnamo sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Besöksrestriktioner återinförs på Värnamo Sjukhus. Orsaken är att sjukvården ser en ökad smittspridning ute i samhället.

– Värnamo kommun har just nu flest bekräftade fall per 10 000 invånare i Sverige och vi vårdar nu flera patienter med covid-19 på Värnamo sjukhus. Det är av största vikt att vi begränsar smittspridningen på alla sätt vi kan, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare i ett pressmeddelande.

Undantag kan göras

Besöksrestriktioner infördes på länets sjukhus den 13 mars för att motverka smittspridning av coronaviruset och skydda sjuka patienter. Den 1 oktober upphävdes restriktionerna eftersom man såg en minskad smittspridning ute i länet. Nu införs restriktionerna åter på Värnamo sjukhus.

– Det är av omtanke av patienterna som vi nu åter inför besöksrestriktioner på Värnamo sjukhus. Vi är förberedda inom vården att snabbt analysera och agera på den information vi har och därför gör vi nu denna åtgärd i den del av länet där smittan just nu är störst utbredd. Vi får avvakta och se om det framöver även kan bli aktuellt på Länssjukhuset Ryhov och Höglandssjukhuset i Eksjö, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

I det fall då det finns särskilda skäl för att en patient ska få ta emot besök kan tillstånd för detta ges av verksamhetsansvarig på aktuell avdelning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet