En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en frontalkrock mellan en personbil och en lastbil mellan Öggestorp och Tenhult. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Kvinna allvarligt skadad efter frontalkrock med lastbil

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret har dragit in över Jönköpings län och från lunchtid på tisdagen har det varit flera olyckor på länets vägar. En lastbil och personbil frontalkrockade mellan Öggestorp och Tenhult. En kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Trafikproblemen på vägarna fortsatte under tisdagseftermiddagen och kvällen där många vägar var mycket hala. En lastbil och en personbil var inblandade i en frontalkrock på väg 931 mellan trafikplats Öggestorp och Tenhult. Larmet om olyckan kom klockan 17.43 och vägen stängdes av under räddningsarbetet.

– En person är mycket allvarligt skadad och har förts till sjukhus i ambulans, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan i 60-årsåldern skadades allvarligt men var vaken och talbar, enligt polisen.

De båda fordonen kommer att tas i beslag för en teknisk undersökning.

Besvärligt för lastbilar

Vid 16-tiden inträffade en singelolycka på E4, mellan trafikplats Stigamo och trafikplats Vaggeryd norra.  Vid 17.40 blockerade en lastbil påfarten till E4 söderut vid Värnamos södra påfart, enligt uppgifter från Trafikverket. Och det fortsätter att komma larm om trafikolyckor i länet under tisdagskvällen. På riksväg 40 i höjd med Äng i Nässjö kommun inträffade en singelolycka vid sjutiden. Vägen fick stängas av en stund under bärgningsarbetet. Även en singelolycka med lastbil har inträffat på väg 40 mellan Nässjö och Forserum. Larmet om den olyckan kom vid 19.15. Det är mycket besvärligt väglag mellan Nässjö och Jönköping, uppger P4 Jönköpings trafikradio.

Inställda tåg och bussar

På grund av snöfall kommer bussar och tåg försenas och en del turer kommer ställas in, meddelar länstrafiken. Linje 15 och 16 ställs in tills vidare på grund av halt väglag. Tåget mellan Nässjö och Tranås är inställt från lunchtid på tisdagen och i busstrafiken i södra länet får man räkna med kraftiga förseningar i bland annat Gnosjö, Gislaved och Värnamo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.