Visa alla (2)
Visa alla (2)

High Chaparrals grundare är död

Uppdaterad
Publicerad

High Chaparrals grundare, Bengt Erlandsson är död. Big Bengt som han kallades har avlidit, det bekräftar hans barnbarn Emil Erlandsson.

Big Bengt var en känd företagare och entreprenör från Kulltorp i Gnosjö kommun. Tidigt handlade han med begagnade maskiner i Brännehylte.

– Enligt min mening var han största anledningen till att Gnosjöandan finns, säger Emil Erlandsson.

Affärsman

Emil Erlandsson beskriver hur hans farfar under efterkrigstiden byggde upp affärsverksamhet i trakten med hjälp av alla kontakter han hade på stora och mindre företag i Sverige och utlandet. På 60-talet började Bengt Erlandsson bygga på en tomt intill Brännhylte, på den anläggning som sedan utvecklades till nöjesparken High Chaparral.

Big Bengt, som han kom att kallas lämnade över verksamheten på nöjesparken till sina barn under 80-talet. Emil Erlandsson berättar att hans farfar avled under måndagskvällen. Han blev 93 år.

– Han har varit dålig den sista tiden, säger Emil Erlandsson.

Allt var möjligt

Under dagen kommer ett minnebord att anordnas vid entrén till restaurangen på High Chaparral. Han minns sin farfar som rolig, glad, generös och spontan. 

– Det var aldrig lönt att klaga, då blev han arg. Han tyckte att allt var möjligt. För mig var han en otrolig inspirationskälla, säger Emil Erlandsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer