I klippet berättar infektionsläkaren Cecilia Magnusson om hur det är att vara läkare i coronatider när fler människor dör på kort tid. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Blandade känslor som läkare i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit omtumlande att jobba som läkare i coronatider. Det säger infektionsläkaren Cecilia Magnusson på länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Samtidigt som många patienter dör på kort tid så upplever hon hur hela vården kämpar tillsammans.

 – Vi är vana att hantera personer med andningssvårigheter, men skillnaden nu är att fler dör på kort tid och det är påfrestande för oss alla, säger Cecilia Magnusson, infektionsläkare på länsjukhuset Ryhov.

Hör henne berätta om den nya tuffa vardagen i klippet ovan

Corona Jönköping

”Omtumlande veckor”

Cecilia Magnusson jobbar på infektionskliniken som nu är en av covidavdelningarna i länet. Dit kommer människor som har testats positivt för covid-19.

Om patienterna blir sämre och inte längre kan andas själva skickas de vidare till intensiven.

– Det har varit omtumlande veckor. Mycket har hänt på kort tid och ibland känns det som att vi bara får åka med i allt som händer. Men det är roligt att känna hur alla jobbar tillsammans med detta, säger Cecilia Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet