Visa alla (5)

Bombhot mot Ica Maxi

Publicerad

SOS fick under tisdagsförmiddagen in larm om att Ica Maxi i Vetlanda var bombhotat. Butiken utrymdes men strax före klockan 13 hävdes avspärrningarna, utan att något sprängmedel hittats.

Larmet kom in tjugo minuter över elva, enligt uppgift kom hotet in via telefon till butiken.

Räddningstjänst och flera polispatruller beordrades till platsen då de kom fram hade butikspersonal på eget initiativ evakuerat butiken och kunder och personal hade fått lämna lokalerna.

Polisen fanns på plats med flera patruller som pratade med personal och hindrade allmänhet från att komma in på området.

Strax innan klockan tolv rapporterade polisen att de inte hade hittat något farligt föremål.

Inget genomsök av butiken

– Vi har inte kallat in några andra resurser som bombhundar eller något bomskydd än, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Ska man tolka det som att ni inte tar hotet på allvar?

– Vi tar det på allvar men vi tror inte att det finns någon överhängande risk för explosion. Och att söka igenom de här lokalerna noga kommer att ta dagar. Bombhot mot Ica Maxi

Vittne berättar om avspärrat område

Vetlandabon Kjell-Ove Olsson var på plats utanför butiken och han berättade för SVT att det var många räddningsfordon på plats och alla inkommande vägar var avspärrade.

– Man har flyttat ut avspärrningarna och hela området kring parkeringen är avspärrat. Personal och kunder står här utanför, säger Kjell-Ove Olsson.

Avspärrningarna hävdes

SVT:s reporter på plats rapporterade vid 12.45 att stora delar av centrala Vetlanda var avspärrat men strax före klockan 13 hävdes avspärrningarna och kunder släpptes åter in i butiken.

Polisen meddelar att lokalerna har sökts igenom och att man har tittat på övervakningsbilder från butiken. Inget farligt föremål har hittats och polisen kommer inom kort att lämna platsen.

Hotet bedöms enligt polisen som oseriöst och man har nu upprättat en förundersökning om falsklarm. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer