Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tävlingsledaren Sonny Stridh tycker fortfarande att det är lika roligt att arrangera Bottnarydskastet efter 24 år. Foto: Hanna Källebring/SVT

Tävlingsledaren om Bottnarydskastet: ”Lika roligt efter så många år”

Uppdaterad
Publicerad

För 24:e året i rad avgjordes det traditionsenliga Bottnarydskastet under midsommarhelgen. Tävlingen lockade stor publik när solen sken över Bottnaryds idrottsplats.

Ett hundratal deltagare gjorde upp i kastgrenarna slägga, kula, diskus och spjut. Både unga talanger och meriterade OS-mästare var på plats för att tävla.

– Det slås många personliga rekord här, bland annat svenska rekordet i diskus sattes här 2019, sa arrangören Sonny Stridh under lördagen.

Något nytt personligt eller svenskt rekord blev det inte för Daniel Ståhl i diskus, men en klar seger blev det före tvåan Simon Pettersson under lördagen.

God stämning på arenan

Det var många glada miner såväl bland idrottare och publik på arenan. Runtom hela kastbanan hade det samlats människor för att följa tävlingarna i högsommarvärmen.

I klippet ovan hör du arrangören och tävlingsledaren Sonny Stridh berätta om helgens traditionsenliga tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.